QuiaPEG

Press

 
Pressmeddelanden
Prenumerera
Presentationer
2024-08-29

QUIA PHARMA AB (publ) (”Quia Pharma”) publicerar idag sin halvårsrapport för januari – december 2023. Den fullständiga rapporten finns tillgänglig på bolagets webbplats, www.quiapeg.com.


Väsentliga händelser under halvåret:
• Bolaget meddelade under januari 2024 att de i samråd med Rosemonkey Ltd upptagit en lånefacilitet om upp till 3 MSEK från Bio Vitos Norge AS. Faciliteten utställs i syfte att trygga den fortsatts finansieringen av bolagets nuvarande verksamhet.
 
• Vidare meddelades att bolaget ingått en avsiktsförklaring med Net Zero Infrastructur PLC (NZI) att ingå ett licensavtal avseende bolagets nuvarande immateriella tillgångar med en köpoption att även förvärva dessa tillgångar. NZI är för närvarande ett s.k. SPAC-bolag, vars aktier är upptagna till handel på London Stock Exchange.
 
• Vidare meddelades att det japanska patentverket har utfärdat ett ”Patent Grant Certificate” för patent avseende ”Releasable Peg-Drug Formulations”. Patentet, som är det andra i ordningen i Japan, avser en av de viktigaste patentfamiljerna inom ”Uni-Qleaverfamiljen”.
 
• Under februari beviljade patentverket i Indien ett patent avseende ”Releasable GLP-1 conjugates”.
 
• Under februari lämnade bolaget in en formell ansökan till Nasdaq om fortsatt notering av bolagets aktier i samband med genomförandet av det aviserade förvärvet av immateriella rättigheter från Rosemonkey Ltd. Bolaget erhöll under april ett villkorat godkännande avseende fortsatt notering. Bolaget meddelade också att det ingått avtal med Lago Kapital om tillhandahållande av tjänster som likviditetsgarant.
 
• Under april utökades den upptagna lånefaciliteten med Bio Vitos Norge AS från 3 MSEK till 5 MSEK.
 
• Bolaget har under maj genomfört den riktade nyemissionen av 1 415 484 821 aktier till av Rosemonkey anvisade investerare. Detta är ett delmoment i de villkorade avtal om förvärv av IP-rättigheter och finansiering som bolaget ingick med Rosemonkey Ltd i november 2023.
 
• På årsstämman i juni omvaldes styrelseledamöterna Per S. Thoresen och Vidare Wendel-Hansen. Nyval skedde av styrelseledamöterna Nicklas Wall och Bo Ziedén. Nicklas Wall valdes till styrelsens ordförande. På stämman ändrades bolagsordningen och firmanamnet ändrades till QUIA PHARMA AB.
 
• Bolaget meddelar i juni att det nybildade dotterbolaget QuiaPEG Intressenter AB har anslutits till Euroclear och att avstämningsdag för utdelning av aktierna till QuiaPEGs befintliga aktieägare har fastställts till den 19 juni 2024.

Väsentliga händelser efter periodens utgång
 • Under juli meddelar bolaget att de undersöker ytterligare utvecklingsmöjligheter inom ramen för ett potentiellt licensavtal med NZI.
 
• Under augusti meddelar bolaget att samtliga villkor avseende fortsatt notering på Nasdaq First North Growth Market, som uppställts av Nasdaq, nu har uppfyllts. I samband med detta förväntar sig bolaget att observationsstatusen avseende bolagets aktie kommer att tas bort.

Koncernen januari-juni 2024
• Nettoomsättning för perioden uppgick till 2 360 (0) KSEK
• Rörelseresultatet uppgick till -7 067 (-9 009) KSEK
• Räntekostnaderna uppgick till -107 (-828) KSEK
• Periodens resultat efter skatt uppgick till -7 174 (-9 837) KSEK
• Resultat per aktie före utspädning för perioden uppgick till -0,02 (-0,02) SEK
• Balansomslutningen uppgick vid periodens slut till 42 566 (24 550) KSEK
• Likvida medel i koncernen vid periodens slut uppgick till 2 578 (3 388) KSEK
• Räntebärande skulder vid periodens slut uppgick till 1 958 (11 844) KSEK

VD-ord
Det är med stor tillfredsställelse vi kan konstatera att arbetet med att säkerställa den fortsatta långsiktiga finansieringen av bolaget hittills har varit framgångsrikt genom den genomförda transaktionen med Rosemonkey Ltd. Transaktionen har verkställts fullt ut och i samband med det har vi fått beskedet att samtliga villkor avseende fortsatt notering på Nasdaq First North Growth Market, som uppställts av Nasdaq för det villkorade förvärvet, är uppfyllda.

De immateriella rättigheterna som har förvärvats av Rosemonkey Ltd. består huvudsakligen av rörelsetillgångar för distribution och försäljning av hälsoprodukter som innehåller Omega 3. Den nya verksamheten bedöms vara ett bra komplement till bolagets nuvarande verksamhet och som ett sätt att väsentligt öka möjligheterna att på kort sikt uppnå ett positivt kassaflöde. Vi har under perioden haft en tät kontakt med vår kontraktstillverkare med målsättningen att påbörja försäljning via Amazon så snart som möjligt.

Bolaget har under perioden även tillförts medel för att kommersialisera bolagets sedan tidigare bedrivna verksamhet i syfte att kunna generera ett så högt värde som möjligt åt Quia Pharmas aktieägare innan transaktionen med Rosemonkey Ltd. Dessa har nu erhållit aktier i det nybildade bolaget QuiaPEG Intressenter AB. För att ytterligare stärka likviditeten i bolaget upptogs under 2024, i samråd med Rosemonkey Ltd, en lånefacilitet om totalt upp till 5 MSEK från Bio Vitos Norge AS. Faciliteten utställdes i syfte att trygga den fortsatta finansieringen av verksamheten.

Under första halvåret tecknades en avsiktsförklaring med Net Zero Infrastructur PLC (NZI) med ambitionen att ingå ett licensavtal avseende bolagets immateriella tillgångar i dotterbolaget QuiaPEG Pharmaceuticals AB med en tillhörande köpoption att kunna förvärva dessa. NZI är för närvarande ett s.k. SPAC-bolag, vars aktier är upptagna till handel på London Stock Exchange. Vi förväntar oss att under den närmaste tiden kunna ingå ett licensavtal som baseras på villkoren i den undertecknade avsiktsförklaringen och som kommunicerats till marknaden. Om sådant avtal ingås på kommunicerade villkor kommer bolaget att tillföras ca 13,5 MSEK samt fem procent av aktierna i NZI såsom ersättning för optionen att förvärva samtliga immateriella rättigheter ett år efter avtalets ingående. 90 procent av nettobehållningen från den potentiella affären med NZI ska därefter slutligt tillfalla QuiaPEG Intressenter AB.

Även om mycket av tiden har upptagits av arbetet med förvärvet av Rosemonkey Ltd har övrig verksamhet fortskridit, om än i begränsad omfattning. Under perioden meddelades att det japanska patentverket har utfärdat ett ”Patent Grant Certificate” för patent avseende ”Releasable Peg-Drug Formulations”. Patentet, som är det andra i ordningen i Japan, avser en av de viktigaste patentfamiljerna inom ”Uni-Qleaverfamiljen”. Även patentverket i Indien beviljade ett patent avseende ”Releasable GLP-1 conjugates”.

Vi har under perioden forsatt med affärsutvecklingen och någon eller några av pågående diskussioner hoppas vi materialiseras till olika former av samarbeten under hösten. Vi har även påbörjat arbetet med att undersöka ytterligare utvecklingsmöjligheter inom ramen för ett potentiellt licensavtal med NZI, bl.a. ett plåster för veckovis behandling av primärt övervikt men även diabetes baserat på projektet QPG-1029 (peg-liraglutid). Potentialen i ett sådant projekt, om det lyckas, kan vara mycket stor. Vårt andra projekt, QPG-1030 (peg-teduglutid), kommer vi fortsätta att utveckla och vi bedömer projektet ha en god potential avseende kommersialisering.

Styrelsen och ledningen har under rådande omständigheter genomdrivit en strategisk, strukturell och finansiell lösning som säkerställer den fortsatta driften av bolaget. Vi ser framtiden an med tillförsikt och med en förhoppning att vi med ett successivt förbättrat marknadsklimat kommer stärkta ur en för bolaget och dess aktieägare svår prövning

Finansiell kalender
26 februari 2025 - Bokslutskommuniké för 2024 publiceras





Ladda ner Delarsrapport QPAB Q2 2024 (PDF)

Kontakt
QUIA PHARMA AB

Virdings Allé 32 B
754 50 Uppsala
Sverige
+46 (0) 70 693 12 53
info@quiapeg.com

Användarvillkor & integritetspolicy
Skicka ett meddelande